luni, 23 noiembrie 2009

Votare si referendum

Na! Fiindca-s studenta la drept admit ca ma intereseaza politica, ca ma intereseaza ce se intampla in tara asta pe care toti o denigreaza, dar se complac in a face alegeri gresite. Am votat cu barbosu cu coada si stiam ca nu va iesi, dar esenta democratiei sta in faptul ca votezi cu cine iti reprezinta mai mult parerea nu ca votezi cu cine are mai multe sanse sau in a vota negativ ( sa nu iasa marinarul).
Si cat despre referendum: JALNIC. Sa transformi organismul reprezentativitatii poporului, care legifereaza si de fapt pune in miscare tara intr-o papusa in mana executivului. Ceva ce numai Basescu putea face. Si ce frumos le ambaleaza, totul constitutional, frumos, chiar au fost 50,9% prezenti, e validat. Numai ca printr-un parlament unicameral ai dat gata legiferarea, legile vor trece ca prin branza prin Parlament, fiind o singura camera, nu va mai exista alta camera de control si de supervizare, camera "inalta" cum mai a fost numita-Senatul. Si da, o sa avem mai putini parlamentari, de parca aia erau principalii hoti din tara. Numai un popor idiot putea face calculul cantitativ simplu 400>1 => Votam ce zice 1 ca sa avem mai putini hoti. Da poate ca ala 1 fura mai mult decat toti.
Sa-i ia naiba, nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa traiesc in tara asta asa ca nu voi da nicio explicatie daca ma voi cara de aici. Sa ramana cu jocurile lor de culise. Cum zicea si Dilema Veche: poate ar trebui sa aratam ca nu ne mai pasa, sa nu ii mai dam la TV, in media si sa facem un Guvern, Parlament, Presedinte paraleli, care sa isi faca treaba si astia sa ramana cu simulacrul lor in fata idiotilor avizi de publicitate. Fiindca ce e pt tembelul de rand politica decat o alta Simona Sensual de care rade 10 secunde, ragaie si apoi se duce sa se culce cu porcu-n pat?
Da romanu' tot roman e mandru: ca la noi la nimeni zice el ,mai mananca un mic si mai intoarce carnea pe gratar. Da, dar daca vrei sa continui cu gandirea asta trebuie sa iti asumi ce vine. Adica ca la tine la nimeni, ok. dar o sa rada toata Europa de tine; esti in UE si ce daca? Esti prostu clasei, oaia neagra, iti platesti cotizatia la UE, dar nu esti in stare sa accesezi nici 1/4 din fonduri. Daca ca la tine nu e ca la nimeni Vadim si Becali n-o sa aiba in continuare drept de vot in Parlamentul European. Dar tu esti cel mai tare: ai trimis sef de echipa de fotbal si sef de patriotarzi in P.E. Acum poti sa dormi, idiotii voteaza pentru tine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu